Αγγελική Μουτσοπούλου

Η Αγγελική γεννήθηκε το 1973. Η πρώτη της επαφή με τον χορό ήταν σε μικρή ηλικία επειδή ήταν ο τρόπος της να εκφράζεται σαν παιδί αλλά και να επικοινωνεί με τους άλλους. 

Στα 18 της περνάει στο Τμήμα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου και ολοκληρώνει τις σπουδές της το 1995.  Αποφασίζει ότι μέσα της υπάρχει μια μεγάλη αγάπη, ο χορός, κι έτσι κυνηγάει το όνειρό της. Την ίδια χρονιά, ξεκινάει τον Διετή κύκλο σπουδών στο Laban Centre στην Ελλάδα, όπου και τον ολοκληρώνει με επιτυχία. Το 1996 ολοκληρώνει τον μονοετή κύκλο σπουδών "Dance Therapy" (Hertfordshire University, Λονδίνο).

Όμως δεν σταματάει εκεί. Μετά από αυτό, μια εσωτερική ανάγκη την κάνει να στραφεί στις εναλλακτικές θεραπείες, κι έτσι αποφασίζει να κάνει σπουδές στην Yoga. Το 2004 ξεκινάει μια πορεία που θα την κάνει να γνωρίσει νέους πολιτισμούς και κουλτούρες και να γεμίσει εμπειρίες από τα ταξίδια της. Πρώτη στάση είναι η Ισπανία, όπου σπουδάζει Yoga στο Sivananda Institute. Επόμενη στάση η Ελλάδα που σπουδάζει Anysara Yoga και Yoga for pregnancy. Συνεχίζει το ταξίδι της στην Σκοτία, Λονδίνο για να σπουδάσει Ashtanga Yoga και τελευταίος σταθμός της είναι το Λονδίνο όπου εκεί εκπαιδεύεται στο Meditation Training. Επιστρέφει πάλι στην βάση της την Ελλάδα και ολοκληρώνει τις σπουδές της Yoga for kids και Yoga kids Rainbow. Τέλος είναι κάτοχος του 3ου βαθμού Reiki Master Usui.

Έως το 2004 παραμένει στην Αγγλία όπου παίρνει μέρος σε χορευτικές παραστάσεις ως χορεύτρια και χορογράφος και ταυτόχρονα δουλεύει σε σχολείο Δημοτικής Εκπαίδευσης σαν χοροθεραπεύτρια με ειδίκευση σε παιδιά που είχαν υποστεί κακοποίηση.

 Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Ελλάδα: Αυτοσχεδισμού, Αυθεντική κίνηση, σύγχρονου χορού, Skinner Realease Technic, Yoga Therapy, , Διαλογισμός και Τσάκρα, Lightarian Reiki.

 Στην Ελλάδα εργάζεται ως δασκάλα yoga και ως χορεύτρια και χορογράφος (free lancer). Μερικές από αυτές τις παραστάσεις είναι: «The Journey» (Λονδίνο), «The female puzzle» (Λονδίνο), «Ματωμένος Γάμος» (ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου), «Καλησπέρα είπαμε;» (Ελλάδα), «Thus a better life» (Ελλάδα). 

Επιπλέον, εργάζεται στα Εκπαιδευτήρια Μάνεση, στο Γυμνάσιο και Λύκειο ως Κοινωνιολόγος Εκπαιδευτικός, διδάσκοντας Οικιακή Οικονομία και Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή. Ταυτόχρονα είναι υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας και του Τμήματος Διαμεσολάβησης.

Μεγάλη της αγάπη ο αυτοσχεδιασμός και μότο της " Όλοι μπορούν να χορέψουν". Το πως κινείται το σώμα, τι το κινεί, πως εκφράζεται, πως οργανώνεται, πως αντιστέκεται, πως εξελίσσεται, πως ενώνεται με το συναίσθημα και τη σκέψη, είναι μία διαρκής έρευνα, με πολλές εκπλήξεις.

 Η Yoga και το Reiki ήρθαν στη ζωή της μαγικά και της έφεραν πολλά δώρα: την αναπνοή, το διαλογισμό, την παρατήρηση, τη γαλήνη του νου, την επαφή με τη συμπαντική ενέργεια.

 Μεγάλη της χαρά να προσφέρει στους ανθρώπους όλα όσα μαθαίνει μέσα από διάφορες τεχνικές για να γίνεται η ζωή μας πιο όμορφη και δημιουργική, έτσι ώστε να γνωρίζουμε όλα όσα μπορούμε να είμαστε και να τα εκφράζουμε.

Η Αγγελική ήρθε στη σχολή μας το 2018 σαν άγγελος! Έχει μέσα της την ηρεμία και τη γαλήνη και το μαγικό χάρισμα να την χαρίζει και στους ανθρώπους που την περιβάλλουν. Συνεργάτες ή Μαθητές. Χαρακτηριστικά της είναι η αγάπη της για τους ανθρώπους, βλέπει μόνο το καλό σε όλους και προσπαθεί να τους προσφέρει τις γνώσεις της με πάθος. Χωρίς να σκέφτεται την ώρα που περνάει, είναι πάντα διαθέσιμη και ευγενική να απαντήσει και να βοηθήσει όποιον το χρειάζεται.




Αγγελική Μουτσοπούλου