Έλλη Καραχρήστου


Η Έλλη γεννήθηκε το 1988. Ξεκίνησε τον χορό στην ηλικία των 3,5 ετών στην Ερασιτεχνική Σχολή Χορού “Σόφη Κατσούλη”. Εκεί ανακάλυψε την αγάπη της για τον χορό. Πάντα με σοβαρότητα και πειθαρχία, προχώρησε και ολοκλήρωσε και τις πρώτες τάξεις του Αγγλικού Συστήματος Χορού της Royal Academy of Dacnce (RAD). 
Σε ηλικία 12 ετών εντάχθηκε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολής Χορού «Νίκη Κονταξάκη – Νικολέττα Μπακάλη». Ολοκλήρωσε με επιτυχία όλες τις εξετάσεις της στα Grades της RAD και συνέχισε αποκτώντας το δίπλωμα Intermediate. Για δύο χρόνια υπήρξε μέλος του Φυτώριου (ομάδα διακεκριμένων χορευτών της σχολής) της Νίκης Κονταξάκη.  
Το 2007 περνάει στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, ξεκινάει την φοίτησή της αλλά γρήγορα διαπιστώνει πως το πάθος της είναι ο χορός, κι έτσι την ίδια χρονιά μετά από εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού, ξεκινάει την Επαγγελματική της εκπαίδευση στον χορό και την ολοκληρώνει το 2011 με Άριστα στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “’Αννα Πέτροβα”. 

Παράλληλα με το Σύστημα Vaganova (Ρωσικό Σύστημα Μπαλέτου), ασχολείται και ολοκληρώνει τις σπουδές της και στο Αγγλικό Σύστημα Μπαλέτου της RAD, αλλά και στο μοντέρνο χορό στο σύστημα του ISTD (Imperial Society of Teachers of Dancing). Όλα τα ανώτερα πτυχία των 2 αυτών συστημάτων (Advanced 1 και Advanced 2) τα έχει πάρει με Distinction (ανώτατος βαθμός αριστείας).

Είναι κάτοχος 2 μεταπτυχιακών πτυχίων. Το πρώτο είναι MSc in Dance Science and Education από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, το οποίο πραγματεύεται τη σωστή παιδαγωγική προσέγγιση των δασκάλων στο χορό. Στην διπλωματική της εργασία ασχολήθηκε με την διατροφή των χορευτών. Και τα αποτελέσματα αυτής, την οδήγησαν στο δεύτερο master “PG in Exercise and Nutrition Science από το Πανεπιστήμιο του Τσέστερ, το οποίο εστιάζει στην διατροφή των αθλητών, στο πως να έχουμε τη βέλτιστη απόδοση ως χορευτές, τι προσέχουμε για να αποφεύγουμε τραυματισμούς, να αντιμετωπίζουμε το άγχος κλπ. Αναλύει τον σημαντικό ρόλο της διατροφής, της άσκησης και της ψυχολογίας για μια καλή απόδοση. 
 Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια εντός και εκτός Ελλάδας, με τα σημαντικότερα να λαμβάνουν χώρα στο Laban και στο Place, μεγάλες σχολές χορού του Λονδίνου. 
Στα πλαίσια της προσωπικής ανάπτυξης, έχει ασχοληθεί και με το Fitness, παρακολουθώντας Σεμινάρια και Ημερίδες με θέματα υγείας, ευεξίας και διατροφής καθώς επίσης, έχει αποκτήσει δίπλωμα σε Zumba και T.R.X.

Έχει διδάξει κλασικό, μοντέρνο και σύγχρονο χορό σε σχολές της Αθήνας καθώς και Zumba, Pilates και TRX. Έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα Πρώτων Βοηθειών.
Δουλεύει πάντα με αγάπη, δημιουργικότητα και σεβασμό προς τους μαθητές της, μικρούς και μεγάλους, και στοχεύει πρώτα στην ολοκλήρωση των μαθητών ως άτομα. Δίνει έμφαση στην συναισθηματική ικανοποίηση μέσω του χορού και εν συνεχεία αποσκοπεί στην αρτιότητα της τεχνικής  του χορού. 
Σήμερα παρακολουθεί το πτυχίο του CBTS της RAD με σκοπό να εμπλουτίσει τις γνώσεις της στη διδασκαλία του Χορού καθώς πιστεύει πως πρέπει διαρκώς να διευρύνουμε τις γνώσεις μας πάνω στο αντικείμενό μας, για να προοδεύσουμε σαν άνθρωποι αλλά και σαν δάσκαλοι. Όπως επίσης, να παραμένουμε ενημερωμένοι σχετικά με τις τελευταίες τάσεις και αλλαγές στο χορό.
Η Έλλη είναι μέλος της οικογένειας μας από το 2017. Απόλυτα πειθαρχημένη και οργανωτική. Ευχάριστη προσωπικότητα, χαμογελαστή και επικοινωνιακή, φιλική με τους συνεργάτες και τους μαθητές της. Πάντα πρόθυμη να βοηθήσει και να αναλάβει ευθύνες. Δίνει σημασία στη λεπτομέρεια και της αρέσει να εξελίσσεται μέσα από τις συνεργασίες της. 
Έλλη Καραχρήστου