Εργαστήρι Θεάτρου & Φιλαναγνωσίας

Το Εργαστήρι Θεάτρου & Φιλαναγνωσίας απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 - 12 ετών.

Αποτελείται από 2 κύκλους με θεματικό άξονα τα "Παραμύθια"

Για κάθε παραμύθι δημουργούμε και τα ανάλογα ερεθίσματα: μουσική, χορός, εικαστικά, κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, προβολές, δημιουργική γραφή κ.α.

Μέλημά μας είναι η πνευματική, συναισθηματική και κοινωνική καλλιέργεια του παιδιού. Η ευαισθητοποίηση του μέσα από τις τέχνες και η ευκαιρία να τις προσεγγίσει, να τις γευτεί και να γίνει δημιουργός τους αναπτύσσοντας τις εκφραστικές του ικανότητες αβίαστα και ελεύθερα.

Το εκπαιδευτικό δράμα (Drama in Education) είναι μια παιδαγωγική διαδικασία, κατά την οποία χρησιμοποιούνται θεατρικά στοιχεία και τεχνικές, με σκοπό το παιδί να γνωρίσει τον εαυτό του και τον κόσμο, που το περιβάλλει, ώστε να βρει τη δική του θέση μέσα σε αυτόν.

Αφετηρία μας στους 2 Σεμιναριακούς Κύκλους θα αποτελέσουν δύο κορυφαία έργα παγκοσμίως:

Α' Κύκλος: "Ο εγωιστής Γίγαντας" του Όσκαρ Ουάιλντ

Β' Κύκλος: "Ο Μικρός Πρίγκιπας" του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ

Τα παιδιά ακολουθώντας τα μονοπάτια των ιστοριών θα έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν σε ποικιλία δημιουργικών δραστηριοτήτων, όπως εκπαιδευτικό δράμα, δημιουργική γραφή, να παίξουν ρόλους και παιχνίδια θεάτρου, να ζωγραφίσουν, να κάνουν δημιουργικές κατασκευές με τα χεράκια τους, να ακούσουν αφηγήσεις ιστοριών και έτσι θα εξερευνήσουν τον εαυτό τους, θα εκφραστούν, θα δημιουργήσουν, θα καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους.

Ας αφεθούμε παρέα σε αυτό το πολλά υποσχόμενο ταξίδι....
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: team_title in <b>/var/www/vhosts/xoropraxis.gr/httpdocs/app/pages/lessons_detail.php</b> on line <b>28</b><br />