Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων

Α’ Πράξη

Ξετυλίγεται μπροστά σας ένας φανταστικός κόσμος. Προσέξτε όμως γιατί ίσως εσείς να μην πιστέψετε όσα θα δείτε είναι όμως όλα πραγματικά. Θα ζήσετε μέσα σε ένα θαύμα μαζί με την Αλίκη που θα σας οδηγήσει σε μία μαγική και παράξενη Χώρα. Τη Χώρα των Θαυμάτων.

Μπροστά λοιπόν το όνειρο - πίσω η Αλίκη – και βρίσκεται ανάμεσα σε παιχνιδιάρικα Λαγουδάκια. Ο Αρχηγός Λαγός την κοιτάζει έκπληκτος και τρέχει. Και μαζί του τρέχει κι ο Χρόνος (Σύγχρονο) μέσα στη λαγότρυπά του.

Η Αλίκη προσγειώνεται μέσα σ’ ένα δωμάτιο με μικρές και μεγάλες Πόρτες. Φοβισμένη προσπαθεί να τις ανοίξει. Δεν ανοίγει όμως καμία. Απογοητευμένη περιμένει από κάπου βοήθεια. Τα Μαγικά Φίλτρα της προσφέρουν ένα ποτό και αρχίζει να μικραίνει...να μικραίνει...να μικραίνει. Αλλά από καμία πόρτα, και πάλι, δεν μπορεί να περάσει. Τα Cupcakes όμως τη βοηθούν να ξαναβρεί το ύψος της.

Από τη λύπη και την απόγνωσή της που δεν βρίσκει την έξοδο απ’ αυτό το παράξενο δωμάτιο ξεσπάει σε κλάματα. Ένα ποτάμι από τα Δάκρυά (Σύγχρονο) της σχηματίζεται, την αγκαλιάζει μέσα στα κύματά του, και την μεταφέρει στην Χώρα των Θαυμάτων!

Όλα τα Ζωάκια (Σύγχρονο) της χώρας την καλωσορίζουν και η Κυρά – Κάμπια την συμβουλεύει να βρει τη Λευκή Βασίλισσα. Αρχίζει ένα ταξίδι αναζήτησης και χάνεται μέσα στον Λαβύρινθο (Σύγχρονο) με τις αράχνες που την εμποδίζουν να προχωρήσει...

Β’ Πράξη

Η Αλίκη έχει πλέον ξεφύγει από τον Αραχνολαβύρινθο και βρίσκει το παλάτι της Λευκής Βασίλισσας τη στιγμή που γίνεται γιορτή. Όμως ο Βαλές χαλάει την όμορφη γιορτή απειλώντας την Αλίκη. Στην προσπάθειά της να γλιτώσει, η Αλίκη βρίσκεται στο Δάσος των Μανιταριών όπου τα Βατραχάκια (Σύγχρονο) της δίνουν μία πρόσκληση για το «Tea Party». Ενώ η Γάτα με τα Γατάκια της, ο Τρελοκαπελάς με τα Τρελοκαπελάκια (Μοντέρνο),  ο Τρελοκούνελος με τα Φλυτζάνια, η Τσαγιέρα, και ο Ποντικός διασκεδάζουν στο Tea Party”, η Αλίκη ψάχνει να τους βρει. Αφού τους βρίσκει και συμμετέχει κι εκείνη στη γιορτή, για άλλη μια φορά ο Βαλές φέρνει την καταστροφή. Ο Ποντικός με τα Ποντικάκια και τα μικρά Πουλιά του δάσους, για να προστατέψουν την τρελοπαρέα, προσπαθούν με το χορό τους να καθυστερήσουν τον Βαλέ. Άδικα όμως γιατί την Αλίκη την βρήκε η Κακιά Βασίλισσα Ντάμα. Η τρελοπαρέα καταφέρνει να τη γλιτώσει από τη μανία της, αλλά οι δοκιμασίες τους δεν έχουν τελειωμό. Από τη μια Κακιά Βασίλισσα, πέφτει στην άλλη. Στη Βασίλισσα της Σκακιέρας που διατάζει τα Πιόνια της να πιάσουν όσους βοηθούν την Αλίκη. Τρέχοντας να ξεφύγουν, πέφτουν πάνω στην Κοιλάδα των Νεκρών (Σύγχρονο).

Γ΄Πράξη

Βρισκόμαστε στο Παλάτι της Κακιάς Βασίλισσας Ντάμας την ώρα που τα Κόκκινα Λουλούδια του Κήπου και τα Φλυτζάνια χορεύουν προς τιμήν της γιατί επιτέλους ο Βαλές έχει ήδη πιάσει την Τρελοπαρέα. Στην αίθουσα του χορού εμφανίζονται τα Τραπουλόχαρτα που είναι ο Στρατός της Βασίλισσας. Φοβισμένη η Τρελοπαρέα συλλαμβάνεται από τα Τραπουλόχαρτα και η Βασίλισσα Ντάμα διατάζει τον αποκεφαλισμό της Αλίκης. Την διαταγή την διακόπτουν τα Φλαμίνγκο και τα Cupcakes, που στην προσπάθειά τους να την σώσουν, προσφέρουν στη Βασίλισσα την αγαπημένη της γεύση και το αγαπημένο της σπορ. Το Κρίκετ! Η Βασίλισσα Ντάμα όμως, αντιλαμβάνεται τα κόλπα τους που σκοπό έχουν να καθυστερήσουν τον αποκεφαλισμό της Αλίκης, και οργισμένη διατάζει ξανά τον Βαλέ να δώσει το τέλος.

Μην περιμένετε ν’ ακούσετε τίποτε άλλο.

Μόνοι σας θα ανακαλύψετε από που αρχίζει το όνειρο και που τελειώνει η πραγματικότητα.