Σίλια Τζιρίτη

Η Σίλια Τζιρίτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Ξεκίνησε χορό σε ηλικία 4 ετών στην Επαγγελματική σχολή χορού 'Νίκης Κονταξάκη - Νικολέτας Μπακάλη'. Το 2013 αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χορό και δίνει στο Υπουργείο Πολιτισμού στο τμήμα Χορευτών – Καθηγητών Χορού. Το 2017 ολοκληρώνει τις σπουδές της και παίρνει το Δίπλωμα Καθηγήτριας Χορού από την Επαγγελματική σχολή χορού «Ακτίνα». 

Το ανήσυχο πνεύμα της, δεν την αφήνει να ησυχάσει και της δίνει την ώθηση να συνεχίσει να εκπαιδεύεται στον χορό αλλά και σε εναλλακτικά προγράμματα. Παρακολουθεί Σεμινάρια Σχύγχρονου Χορού με καταξιωμένους στον χώρο Καθηγητές αλλά και Εναλλακτικά Σεμινάρια όπως Τεχνικής Flying-Low & Passing Through, Thai Massage, Acro-Yoga with Thai Massage κ.α. Αυτή η έρευνα την οδηγεί τελικά το 2018 να αποκτήσει την πιστοποίηση στην Aerial Yoga και στο Thai Yoga Massage, την παραδοσιακή Ταϊλανδέζικη μάλαξη.

Έχει ασχοληθεί και χορέψει σε διάφορα Projects και παραστάσεις. Το 2017 συμμετείχε στο 2 ‘WorkCamp’ από την ομάδα Luna Park στο Βερολίνο 2017 (11 ημέρες με σεμινάρια με τους Rudi Van Der Merwe&Jozsef Trefeli, Susanne Mueller Nelson, Μαρία Τσουβαλά) και παρακολούθησε το φεστιβάλ Tanzim August (διαλέξεις, σεμινάρια και παραστάσεις), παίρνοντας σημαντικές γνώσεις για τον χώρο μας και εμπειρίες για την προσωπική της εξέλιξη ως χορεύτρια και καθηγήτρια χορού. Μέχρι και σήμερα φροντίζει να κρατά το σώμα και το πνεύμα της σε εγρήγορση συνεχίζοντας να παρακολουθεί σεμινάρια χορού και εναέριων ακροβατικών με διεθνούς φήμης αναγνωρισμένους δασκάλους.  

Έχει εργαστεί σε σχολές χορού , δημοτικά σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους διδάσκοντας Μουσικοκινητική Αγωγή , Σύγχρονο Χορό , Κλασσικό Μπαλέτο (Ρωσικό & Αγγλικό σύστημα ISTD) , Αυτοσχεδιασμό και Aerial Yoga (σε Ενήλικες και Παιδιά). 

Στα μαθήματά της συνδυάζει τεχνικές χορού , yoga και ακροβατικών με σκοπό την ενδυνάμωση του σώματος μέσω της ευθυγράμμισης και της ευλυγισίας . Πιστεύει πως κρατώντας την κάθε τεχνική χορού ατόφια και παράλληλα εμπλουτίζοντάς την με νέα υλικά η τέχνη του χορού καταφέρνει να εξελίσσεται ανά τα χρόνια και να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μια μοναδική εμπειρία έκφρασης.

Η Σίλια έγινε μέλος της ομάδας μας το 2018. Είναι ένας άνθρωπος με πειθαρχία, συνέπεια και γνώσεις όπως απαιτεί το επάγγελμα μας. Με αγάπη για ότι κάνει και πάθος για να το εξελίξει. Επιθυμεί να γίνεται κάθε μέρα και καλύτερη. Και προσπαθεί να βρει τρόπους να εμπλουτίσει και να κάνει το μάθημά της ελκυστικό. Οι συνάδελφοι της την εκτιμούν και οι μαθητές της την σέβονται και την αγαπούν. 
Σίλια Τζιρίτη